Atatürk

ANKARA 1 NOLU SSK BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

12 Nisan 2006, Çarşamba | 19:08

Bugünlerde çok popüler olan bir olayı paylaşmak istiyorum sizlerle.Bir Sendikanın Genel Başkanının kendisini nasıl temize çıkarmaya çalışırken iyice batırıldığını, kaş yapayım derken göz çıkardığını, Memurlara dürüstlük dersi verirken kendisini ne hallere düşürdüğünü ve bir gazetede yayınlanan yazıdan sonra neler olduğunu yazmak ve sendikacılık adına hiçbir şey vermeden bir şeylere sahip olmak isteyen Genel Başkandan söz etmek istiyorum.

Ortadoğu gazetesinde bir manşet ” Böyle sendikacılar da var ” dikkatlice okununca Bir Genel Başkan için herhalde övgü ile bahsediliyor diye düşünüyor insan.(Aynı haber Cumhuriyet gazetesinde de yer almıştır) Ama gelin görünkü haberi okuyunca işin aslı anlaşılıyor. Bir kişi eline çantasını alıyor ve Genel Başkanım diyor. Çalıştığı kurumdan aldığı ücret her halde tatminkar değil ki hak aramak için kurulan bir kuruluşun başındaki insan önce kendi hakkını aramaya başlıyor ve çalıştığı kurumdan ayrılarak daha tatminkar bir ücret ile Devletin başka bir kuruluşuna transfer oluveriyor.

Buraya kadar her şey normal. Ama bu Kurumda asli görevini unutmuş olmalı ki eline çantasını alıyor, ve kimseye haber vermeden diyar diyar Sendikacılık yapacağım diye dolaşıyormuş. Hak arıyor memurun hakkını arıyor.Bakın hak ararken neler yapmış ben gazetenin yalancısıyım doğru olup olmadığını ispatlamak kendisine düşer. Orası beni de bir başkasını da ilgilendirmez.Ama! Ülkede Basın Özgürlüğü var gazeteciler de bu özgürlükten yararlanıyor ki? haber yapıyorlar. Ortadoğu gazetesi demek ki Sendikacılığa önem veriyor hakkımızı aradığını ortaya atan bir Genel Başkanın nasıl hak aradığı hususunda bilgiler veriyor. Gazete yazarlarını kutluyorum.

Aynı şeyleri biz de yaparsak bizi de deşifre edin sayın yazarlar bu hakkınız olduğu kadar böyle haberleri almakta bizim hakkımız. Yolunuz açık olsun.

Bundan sonraki gelişmelere bakalım. Bu gazete haberi üzerine Genel Başkan ve müritleri ortaya çıkıyor ve sağa sola sataşmaya başlıyorlar.

Efendim bu gazetede çıkan haberler asılsızmışmış… İftira atılıyormuşmuş…Bu gazete sendikamızın arka bahçesiymişmiş…

Bakın aklıma ne geldi ben bu kelimeyi bir yerden hatırlıyorum. “ARKA BAHÇE” ya bunu bir siyasi lider söyledi de aylarca mapus damlarında yattı. Bak bu insanlar uslanmıyorlar. Hak arayalım derken kendilerini içeri attıracaklar.

Burada kısaca bir fıkra anlatmak istiyorum size Bir gün ormanda yaşayan tüm mahlukat toplanmış ve demişler ki ya şu bülbüle bir oyun oynayalım demişler. Bülbülü çağırıp “ya kardeşim sen aslında varya bu sesinle aslanı bile dize getirisin aslında ormanın kıralı sen olmalısın baksana aslana sesi bile bir tuhaf çıkıyor” ” gel sen bu işe bir el at aslana kafa tut ve ormanın kralı sen ol ”

Bülbül garibimde düşünmüş taşınmış ” ya tabi arkadaşlar doğru söylüyor ben Aslana kafa tutayım ormanın kralı ben olayım der ve başlar Aslan hakkında ileri geri konuşmaya her mahlukat ile aslana haykırışını iletir. Bu haykırışlar Aslanın kulağına kadar gider. Sonunda Aslan yerinden kalkıp Bülbülü arar. Birde ne görsün Bülbül Ormanın güneş alan bir yerinde toplamış arkadaşlarını nutuk atıyor ” Aslan şöyle Aslan Böyle ” o anda birden aslanı görüverir ve korkudan ne yapacağını şaşırır. Aslan hiddetle sorar ” Bülbül hayırdır neler oluyor kulağıma bir fısıltılar geliyor ” der ve peşinden kükrer Bülbül iyice kormuş olacak ki ” Hiç ne olsun Aslan abi güneşlenmeye çıkmıştım. Herhalde güneş çarptı. aptal aptal konuşuyorum ” der ve orada pil biter.

Bakın konu nereye dayandı Aslan’ın sabrı taşmaya başlıyor ey Kendini Sendikacı sayanlar Web sayfanızda yayınladığınız yazılarınızı okuyorum. Gerçi okunacak pek bir şey yok ama şu son iki haberiniz Genel Başkanınızı temize çıkarma operasyonu ya elbetteki temize çıkarmak en doğal hakkınız. gazetede haber olmuş hak arayan haksız bir Genel Başkanı haklıymış gibi göstermek sizin eğer haklıysa ispat edersiniz. Haksızsa Kamuoyuna hesap verirsiniz benim buna bir itirazım yok.

Ammaaaa!!! siz kendinizi haklı çıkarmaya çalışırken birilerine çamur atarsanız bir gün gelir ki o çamurun içinde sizde boğulursunuz.

Sivil Toplum Örgütüsünüz veya öyle olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Her şeyden önce üslup ve tarzınıza dikkat ediniz.Hitap ettiğiniz kelimeler Koskocaman bir Kamusen Camiasına atıfta bulunuyorsunuz.

Örnekmi? “malum sendika yok bizde onlara … derler, genel başkanımız haklı onların Genel Başkanları özel araçlarla geziyor, onlar Sendikalarından kaç lira aldıklarını açıklasınlar, Bilmem kimin arka bahçesi”

Bakın size tek bir kelime söyleyeyim çizmeyi aşıyorsunuz beyler. Haddinizi bilin efendi olun. İktidar partisinin rüzgarını ensenizde hissedip birden bire bülbül gibi şakımayın Aslanın kendisi karşınıza her an çıkabilir unutmayın.

Genel Başkanınızın hakaretlerine bir örnek de ben vereyim İstanbul da Kurumumuza ait Misafirhaneye kendi ve sekiz arkadaşı ile birlikte Kurum Yöneticilerini devreye sokup 3 oda ayırtıyorlar. Oda rezervasyonu pazartesi gününden başlıyor. Ama kendileri pazar günü geç saatte Misafirhaneye geliyor ve yer taleplerini gündeme getiriyorlar. Resepsiyonda görevli memur kendilerine rezervasyonun Pazartesi günü başlayacağı ama imkanlar ölçüsünde yardımcı olacağını ifade ediyor ve yine 3 oda ya bir gün önceden yerleştirmeye çalışıyor ve anahtarları kendilerine uzatıyor. İfade şu ” BİZ ATMIYIZ LAN 8 KİŞİ AHIRDAMI YATIYORSUN MÜDÜRÜN NEREDE KALDIR GELSİN LAN BEN BUNUN HESABINI SİZDEN SORARIM ”

Evet ben bunun hesabını senden sorarım. Ya sen kimsin sen benim Kurum teşkilatıma geleceksin hakaretler yağdıracaksın birrr. Sen Kurum ziyaretleri sırasında SSK nın birimlerini dolaşıp hava atacaksın Gazete haberi ile ilgili olarak benim teşkilatımı sorgulayacaksın Dava açacaksın ve aldığın parayla da basın mensuplarını davet ederek memur arkadaşlara ziyafet vereceksin. VERRRR kardeşim verr Devletin aç bıraktığı Memurlara tabi ki sahip çık bir öğün deyip geçme bak Sendikacılığın güzel yanları bunlar. Bir şeyler öğrenmeye başlamışsın. Birde Sendikal çalışma yapmaya giderken Ünitenden izin almayı öğrenebilsen Gazeteciler de manşet etmezler seni . Acaba sen de meşhur olmaya mı çalışıyorsun hani derler ya basın birini deklare ederse hemen meşhur olur hakkındır.

bak ben daha neler anlatacağım onların tabiriyle malum sendikanın karşıtlarına Kurum genel Müdürlüğümüzü ziyaretinde benim Şube Yönetim Kurulu Üyeme Sendikanıza katılması yönünde davet ediyorsunuz. Olabilir ama size kendisini tanıttığı zaman bile olsun sen yinede bize gel diyorsunuz. Senin arkadaşların da senin yaptığını yapıyor fark eden bir şey yokkk. fark eden tek şey sizin insanlarımıza yalvararak Sendikanıza üye olmalarını söylemeniz veya Bizden istifa etmelerini sağlamanız.

Ya böyle Sendikacılık olmaz Sendikacılığı bu kadar ayaklar altına düşürdünüz. Bizler utandık sizler utanmadınız ve usanmadınız. İnsanlara vaatler de bulundunuz ben kendi kurumumdan örnek veriyorum. İmza yetkisi verelim diye yola düştünüz. Memur için ne önemli bir şeyse verdiniz..VHKİ kadrosu dediniz üyelerimizi istifaya zorladınız. Tuttu veya tutmadı bilemiyorum peşinden şeflik sınavı dediniz yardımcı olacağız dediniz oldunuz. ya siz başarıyı gerçekten kıskanıyorsunuz. Ya bari bırakın kazananları en çok bizden kazandılar diye ortalığı birbirine kattınız.

KAZANAN ÜYELERDEN TÜRKİYE BİRİNCİSİ DE BİZDEN EN ÇOK KAZANAN DA BİZDEN NEDEN ÇATLIYORSUNUZ NEDEN BU TAHAMMÜLSÜZLÜK SİZİN DEDİĞİNİZ ÜYELERİNDE ZATEN % 90 bizim üyelerimiz size transfer olanlar vaatlerinize inanalar hakkıyla kazananlar onlar bir aşama sonra merak etmeyin Kartal her zaman yüksek uçar ve yuvasına döner.

Burada bitmedi İstanbul İlini ziyaret ettiniz Burada da kozunuz hazır İstanbul’dan Ankara’ya tayin sözü bu arada bir espri yapayım otobüs firmalarını da yarladınız mı çünkü o kadar çok vaatlerde bulunmuşsunuzki bir kaç firma rekabete bile girer o insanımızı buraya taşımak için.

Bakın Sayın SEndikacılık yaptığını zanneden insanlar İnsanların duygularıyla oynayarak sendikacılık yapılmaz.

Sendikalar vaat yerleri değildir. hak ve hukuk arama insanların sorunlarını çözmeye çalışma yerleridir.Kişilerin gururları ile oynamayın. Genel Müdürlüğümüzde Sendikamızdan nasıl üye istifa ettirdiğinizi nasıl üye kaydetmeye çalıştığınızı Çalışanların çocuklarının üzerine yemin ettirerek istifalarını aldığınızı, mayıs ayında başkanlık için seçim olduğunu ve başkan adayınızın kazanması için destek istediğinizi biliyoruz.

Ya bir onurlu bir şeyler yapın Sendikacılık adına bari Çalışanlarımızı ziyaretinizde Kurum İdari Kurullarından bahsedin BU KURULDA ÇALIŞANLARI HAKLARI VE HUKUKLARI İÇİN KURUM NEZDİNDE EN YÜKSEK MERCİ OLAN BU KURULDA TEMSİL ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİĞİNİZİ ANLATIN ÇALIŞANLARA BU KURULLARIN ASIL GÖREVLERİNİN NE OLDUĞUNU ANLATIN ÇALIŞANLARIMIZA SENDİKALARA ÜYE OLMAYAN ÇALIŞANLARIMIZIN BİR SENDİKAYA MUTLAKA ÜYE OLMALARI YÖNÜNDE ÇAĞRIDA BULUNUN ÇALIŞANLARIMIZA BİR SENDİKADAN İSTİFAYA ZORLAYARAK DİĞER BİR SENDİKAYA KAYIT YAPMANIN VE ISRARCI OLMANIN SENDİKACILIĞIN YÜZ KARASI OLDUĞUNU ANLATIN İNSANLARA

SİZEDE HAK VERİYORUM BU KONUDA SİZ BİLMİYORSUNUZKİ BU YAZILANLARIN NE İŞE YARADIĞINI ÇALIŞANLARIMIZA NE ANLATACAKSINIZ. BAKIN BİR KONUDA SİZİ DESTEKLİYORUM HAKLISINIZZZZZZZZ

Bakın ben ne yapacağım yarın onurlu bir Sendikacı olarak İstanbul’da yaptıklarınızı insanlara verdiğiniz sözleri belgeleriyle isimleriyle birlikte CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA,KURUM BAŞKANLIĞINA VE TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞINA SUÇ Duyurusunda bulunacağım.

Siz çalışanların hakkını ararken vakit ayırıp biraz da kendi hakkınızı arayın diye.

Belki ders olurda onurlu bir Sendikacılık yapma yolunda bir adım atarsınız.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
NE MUTLU ONURLU SENDİKACILIK YAPANLARA
NE MUTLU BU YAZDIKLARIMDAN SONRA YUVASINA DÖNECEK ONURLU MEMUR ARKADAŞLARIMA
NE MUTLU KURUM İDARİ KURULLARINDA SİZLERİ ÇALIŞANLAR ADINA TEMSİL ETMEYE ÇALIŞACAK YETKİLİ SENDİKACILARA

KISSADAN SİZE BİR HİSSE
LAFIN ÖZÜ VE SON SÖZÜ YARASI OLAN GOCUNUR BEYLER

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI