Atatürk

“1 TEMSİLCİ 1 SENDİKADIR”

MEMURLARIMIZA YENİDEN DEĞERLEME ORANI KADAR SEYYANEN ZAM YAPILMALIDIR

“1 TEMSİLCİ 1 SENDİKADIR” TEMALI İSTİŞARE TOPLANTIMIZIN 1. GRUBUNU TAMAMLADIK

Sendikamızın “1 Temsilci 1 Sendikadır” temalı Temsilci İstişare toplantısı 16 Ocak 2023 tarihinde Balıkesir’de gerçekleştirildi.

Toplantımıza Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcılarımız Özkan Ulupınar, Nebi Yay ve Emrah Coşkun, TÜRKAV Edremit Şube Başkanı, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa 1 ve 2 Nolu, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Bilecik Şubelerimiz, İl, İlçe ve İşyeri Temsilcilerimiz katıldı.

Genel Başkanımız Türkeş Güney konuşmasında 3600 ek göstergeyle ilgili olarak, “ 1. Dereceye yükselmiş GİH ve THS çalışanlarımızın tamamını 3600 ek gösterge kapsamına aldıracağız. Bunun için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Vedat Bilgin dahil olmak üzere, siyasi partilerin Grup Başkanvekilleri ile de görüştük, gereken çalışmaları yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve YHS çalışanlarının GİH kadrosuna alınmadı talebimizle ilgili olarak Genel Başkanımız, “YHS çalışanlarımıza müjdemizi verelim, 2023 yılı içerisinde YHS çalışanlarını GİH Kadrosuna geçirmiş olacağız. Ayrıca sözleşmeli çalışanların kadroya geçişinde biz hiç bir şart aranmadan, tüm sözleşmelilerin tayin haklarıyla birlikte kadroya geçirilmesini istiyoruz. Bugün düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna geldi. Türkiye Kamu-Sen olarak mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Memurların yemek ve giyim yardımlarının günümüz şartlarına göre güncellenmesi gerektiğini ifade eden Genel Başkanımız, “ bugün verilen giyim ve yemek yardımları ile memur bir simit bir çorap alamıyor. Ekonomik gerçeklere göre bu yardımlar güncellenmelidir. Ayrıca büyükşehirler başta olmak üzere sahil bandındaki kiralar ortalama 7 bin TL civarındadır. Memurlarımızın bu kiraları ödemeleri mümkün değildir. Memurlarımıza acilen kira yardımı verilmelidir”

Vergilerin %15 de sabitlenmesi gerektiğini ifade eden Genel Başkanımız Türkeş Güney, “memurlarımıza yapılan zamlar, vergiler ile geri alınıyor. Zaten enflasyon kadar yapılan zammın hiç bir anlamı yoktur. Vergiler %15 de sabitlenirse, hiç olmazsa memurlarımız bir nebze nefes alırlar” dedi.

Maaş artış oranlarına değinen Genel Başkanımız Türkeş Güney, “ Memurun hakkını toplu sözleşme masasında aramayarak %2 %3 gibi oranlara imza atanlar, bugün memurlarımızı açlığa mahkum etmişlerlerdir. Yüzdelik zam artışları sebebiyle alt memurlarımı ile üst kademe memurlarımız arasındaki maaş uçurumu daha da büyümüştür. Üst kademe memurlarımız, alt kademedeki memurların maaşı kadar zam almaktadır. Bu gidişe dur demek zorundayız. Memurlarımızı bu sefalet zamlarından kurtarmak bizim temel görevimizdir. Tüm memurlarımıza seyyanen ek zam yapılmalı, maaş makası daraltılmalıdır. 2023 yılında memurlarımıza en az yeniden değerleme oranı kadar seyyanen ek zam yapılmalıdır. Bunun yolu da Toplu sözleşme masasında değişiklik yapmaktan geçmektedir. Yetkiye en yakın sendika Türk Büro-Sen’dir ve masada yerini almak zorundadır” dedi.

Toplantımız Genel Başkanımız Türkeş Güney’in “1 Temsilci 1 Sendikadır” ve “2022 – 2025 yılları Stratejik Plan” sunumları ile tamamlandı.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI