Atatürk

HAKLI DAVA, GÜÇLÜ SENDİKA; HEDEF YETKİ

TEŞKİLAT BULUŞMAMIZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sendikamızın Haklı Dava, Güçlü Sendika temalı Teşkilat Buluşması 3-6 Kasım 2022 tarihinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcılarımız Vedat Ulu, Özkan Ulupınar, Nebi Yay, Sami Çam ve Emrah Coşkun, Şube Başkanlarımız, Şube Başkan Yardımcılarımız ile İl Temsilcilerimizin katıldığı Teşkilat Buluşmamıza TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Haber Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk Ulaşım Sen Genel Başkanı Nurullah Albayrak da katıldı.

Genel Başkanımız, “Büro Hizmet Kokunda Yetkiye En Yakın Sendika Türk Büro-Sen’dir. Büro Hizmet Kolundaki Tüm Memurlarımıza Sendikamıza Davet Ediyorum”

Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Maltepe’de küçücük bir odada 30 yıl önce bu mücadeleye başladığımızda; Temmuz’un kavuran sıcağında Kızılay meydanında sıcak asfaltta yalın ayak yürüdük. Kendimizi Başbakanlığın demirlerine zincirle bağladık. Abdi İpekçi Parkında Açlık Grevine yattık. Bunları ne için yaptık? Memura Sendika Hakkı gelsin diye… Memurun da konuşma hakkı olsun diye…

Bugün Sendikacılığı, kupa dağıtarak, kulaklık vererek, eşantiyon Sendikacılığına düşürenlerin hiç biri dünkü mücadelede yoktu. Şu hususu hiç unutmayın ve alanlarda göğsünüzü gere gere ifade edin ki; memura Sendika Hakkı alan, memur sendikacılığını meydana getiren kurumun adı sizin Sendikanız Türkiye Kamu-Sen’dir”
Genel Başkanımız Türkeş Güney 3600 ek gösterge ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile yapılan görüşmelerin detayını anlatarak, “Türkiye Kamu-Sen olarak TBMM’de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mevcut düzenlemede GİH ve THS’de çalışan 2 yıl ve 4 yıllık okul mezunu çalışanların tamamına 3600 ek gösterge verilmesini, öğrenim durumu itibariyle bundan yararlanamayacaklar için de MİT’te ki gibi 1200 TL artış talep ediyoruz.
Sözleşmeli çalışanlara kadro ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı Çalışanlarının GİH’e geçirilmesi taleplerimizden vazgeçmiyoruz.” Dedi.

Toplu Sözleşme Sürecinde yaşananlara da değinen Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Biliyorsunuz önümüzde yetki dönemi var, ancak kısaca sizlere geçirdiğimiz toplu sözleşme dönemini anlatmak istiyorum. Çalışanlar için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyarak sendikalar ile ortak talepler belirledik. 52 madde üzerinde anlaştık. Bunun içinde olağanüstü bir sabır gösterdik.

Gayemiz çalışanlar için ortak taleplerle gidilerek sürecin daha güçlü ve kararlı bir şekilde yürütülmesiydi. Gayemiz kamu çalışanlarının toplu sözleşmelerde ortak hareket edilsin arzularına bir cevap verip sonucu da görmek, göstermekti.

Toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasından son anına kadar sürece katkıda bulunmak adına bütün gücümüzle mücadele ettik. Bu süreçte hedefimize memurlarımız ve memur emeklilerimizin refahını koyduk ve masaya oturduğumuz ilk andan itibaren mali düzenlemelerin yanında
Sözleşmeli çalışanların tamamının kadroya geçirilmesi,
Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının GİH’e geçirilmesi,
3600 ek göstergenin Türkiye Kamu-Sen’in yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda hayata geçirilerek, 4 grup ile sınırlandırılmadan tüm kamu görevlilerine verilmesi,
Vergi dilimlerinin belirli bir oranda sabitlenmesi,
Aile, çocuk, giyim yardımlarının artırılması,
Servis ve yemek hizmetinin tüm kamu çalışanlarına sunulması, hizmetin sağlanma imkanı olmayan yerlerde ücretinin ödenmesi,
Enflasyon farkının ise TÜFE’nin maaşlara yapılan oransal artışların üzerine çıktığı aydan itibaren ödenmesi,
Yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine “Bayram İkramiyesi” ödenmesi,
Memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, döner sermaye, ek ders, fazla mesai, ikramiye gibi tüm ödemelerin emekli keseneğine dâhil edilmesi,
Görevde yükselme sınavlarının düzenli hale getirilmesi ve ilk atamalarda her türlü istismara açık olan sözlü sınav uygulamasının kaldırılması,
Temel mali taleplerimizin gerçekleştirilmemesi halinde masadan kalkacağımızı beyan ettik ve sonuçta hükümetin sunduğu zam teklifinin de yetersiz olması ve ne seyyanen zam teklifimizin ne de refah payı talebimizin karşılanmaması, söz verildiği halde sözleşmelilerin kadroya alınmaması, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarından lisans mezunlarının GİH’e geçirilmemesi, vergi dilimlerinde düzenleme yapılmaması nedeni ile masada yer almadık” dedi.

Hizmet kolumuza bağlı kurumlarda Kurumiçi Uzmanlık özel sınavlarının açılması için kanun teklifleri hazırladığımızı ve bu tekliflerimizi TBMM’ye taşıdığımızı da aktaran Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Hizmet kolumuza bağlı kurumlarda çalışanların uzmanlık hakkı elde edebilmesi için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, TÜİK, Milli Savunma Bakanlığı’nda kurumiçi uzmanlık sınavı açılmasıyla ilgili kanun tekliflerimizi TBMM’ye taşıdık” dedi.

Genel Başkanımız konuşmasının devamında, “Memurlarımızın yemek yardımlarının ayni değil nakdi yapılması ile ilgili bir çalışmamız vardır. Yakın zamanda tamamlayarak, çalışmamızı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de paylaşacağız.
Büyükşehirler ve sahil bandında yaşayan memurlarımız başta olmak üzere memurlarımıza kira yardımı yapılması talebimizi de ilgili makamlara ileteceğiz. Bir çok şehirde 1+1 evlerin kira fiyatları 7-8 bin TL’ye ulaşmıştır. Bu kiraları memurlarımızın ödeyebilmesi maalesef mümkün değildir.

İçinde bulunduğumuz ekonomik şartları değerlendirdiğimizde memurlarımız maalesef banka promosyonuna muhtaç hale gelmiştir. Bu sebeple mevcut yetkili sendikaya artık dur demek zorundayız. Türk Büro-Sen, büro hizmet kolunda yetkiye en yakın sendikadır. Sendikamızı yetkiye hep birlikte taşıyalım” dedi.

Yücel Kazancıoğlu, “Türk Büro-Sen Yetki Yolundadır”

Türk Haber Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu ise, “Türkiye Kamu -Sen ve ona bağlı Sendikalar olarak, 30. Yılımızı kutladık. 30 yıldır verdiğimiz hak mücadelemiz, kutlu bir mücadeledir. Memurlarımız için aynı hızla çalışmaya devam edeceğiz. Bu mücadelede yetkili Sendika ve Konfederasyonlar olarak masada yerimizi alacağız. Türk Büro-Sen’de büro hizmet kolunda yetkiye en yakın Sendikadır” dedi.

Teşkilat Buluşmamızın ikinci bölümünde Sekreteryalar toplantısı yapıldı.

Toplantının ikinci günü Eğitimci Funda Dağdelen’in “İletişim ve Sendika”, Eğitimci Sahibe Bahar Alban’ın “Kurumsal İmaj” eğitimi ve TRT sanatçısı Cevdet Cantürk’ün Milli Mücadele Tiyatral gösterisi ile tamamlandı.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI