Atatürk

“KURUM SENDİKALARINDAN MEMURA FAYDA GELMEZ”

MSB HUKUK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ ÜYELERİMİZLE BİR ARAYA GELDİK

Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam ve Ankara MSB Müteşebbis Heyet Başkanımız Serkan Şengül ile birlikte MSB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğündeki üyelerimiz ile istişare toplantısı düzenledi.

Genel Başkanımız Türkeş Güney, MSB çalışanı Devlet memurlarının sorunlarına hakim olduğumuzu ve bu sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunduğumuzu anlatarak, “Sendikamız Türk Büro-Sen öncelikle hizmet kolumuzdaki bütün kurumlarda, kurum içi uzmanlık kadrolarının tahsisi ve bu kadroların kurum içi sınavlarla karşılanmasını hedeflemektedir. Bundan gaye hizmet kolumuzdaki memurlarımızın özlük haklarında göreceli bir iyileştirme sağlamaktır. Bununla ilgili çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz.

Kurum sendikacılığı ile yol almak imkansızdır. Kurum Sendikaları memurların ekonomik, özlük ve sosyal haklarının görüşülüp karara bağlandığı Toplu Sözleşme Masasına katılamazlar. Bilindiği üzere maalesef 12 yıldır yetkili olan sendika sebebiyle memurun hakkı ve hukuku toplu sözleşme masasında bırakılmış, memurlar için bir kazanım elde edemeyen Sendikalar yüzünden hem memurlarımız mağdur edilmiş, hem de binbir çile ve mücadele ile alınan sendikacılık zarar görmüştür. Bu durumdan çıkış yolu bellidir.

Toplu Sözleşme Masasında bir değişiklik yapmanın vakti gelmiştir. Türk memurunun kaybedecek zamanı kalmamıştır. 2023 toplu sözleşme yılıdır. Önümüzde 1 yıllık bir süre vardır. Bu süreçte memurlarımızın hepsine tek tek sendikamızı anlatacağız ve onlardan yetkiyi isteyeceğiz. Yetkiye en yakın sendika Türk Büro-Sen’dir. Hedefimiz 2023 yılında toplu sözleşme masasına yetkili olarak oturmaktır” dedi.

İstişare sonrasında Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Hak. Tuğg. Esat Mahmut Yılmaz’ı da ziyaret eden Genel Başkanımız Türkeş Güney, çalışanların sorunları ve çözüm yolları hakkında istişarede bulundular.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI