Atatürk

3600 EK GÖSTERGE KONUSUNDA TBMM SÜRECİ BEKLENMELİDİR

07 Haziran 2022, Salı | 13:33

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI TÜRKEŞ GÜNEY’İN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan ek gösterge kanun teklifi, bazı kamu çalışanlarımızın beklentilerini karşılamamıştır.

Taslağın bu haliyle değerlendirilmeden önce TBMM’ye gelerek, teknik detaylarının incelenmesi ve inceleme tamamlandıktan sonra eksik kalan kısımlar üzerinde yeniden çalışılması gerekmektedir.

Bilindiği üzere 3600 ek gösterge artışına en çok, bu gösterge rakamlarının altında kalan memurlarımızın ihtiyacı vardır. Bu talep, hiyerarşik yapı bozulmadan tekrar gözden geçirilmelidir.

Ek gösterge kanun teklifinin hazırlanmasında, hükümetle birlikte bu süreci yürüten Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanının, “beklentilerimiz karşılandı” şeklindeki beyanlarına karşılık, aynı Konfederasyona bağlı Büro Memur Sen’in, “bu taslağı kabul etmiyoruz” çıkışını da memurlarımızın takdirine bırakıyoruz.

Ayrıca, açıklanan taslakta tazminat yansıtma oranları ile ilgili bir bilgi verilmemiş olup, metin TBMM’ye geldiğinde tekraren Sendikamız ve Konfederasyonumuzca değerlendirmeye alınarak, kamu çalışanlarının beklentilerinin karşılanması için mücadelemiz güçlü şekilde sürecektir.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI