Atatürk

KOCAELİ ŞUBEMİZ, GEBZE ADLİYESİNDE YAŞANAN SALDIRIYI KINADI

Gebze Adliyesi çalışanı zabıt katibi üyemiz 20.01.2022 tarihinde Adliyede dosyası bulunan bir sanık tarafından darp edilmiştir.

Kocaeli Şube Başkanımız konuyla ilgili olarak 21.01.2022 tarihinde, Gebze Adliyesi çalışanlarının katılımı ile saldırıyı kınayan bir açıklama yapmıştır.

Kocaeli Şube Başkanımız Cihat Çoban açıklamasında şu ifadelere yer vermiştir;

“Kamu görevlilerinin, vatandaşlarımıza hizmet götürmeye çalışırken şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her bir yerinden bir kamu görevlimizin darp edildiği haberlerini alıyoruz, televizyonlarda yaşanan saldırıları dehşete düşerek izliyoruz.

Vatandaşlarımızın refah ve huzuru için Devletin verdiği görevle, milletimize hizmet veren kamu çalışanlarımız şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor, tehdit ediliyor, darp ediliyorlar. Kamuda şiddet tırmanmakta ve çalışanların hizmet üretmesine engel olacak bir düzeye gelmektedir.

Bu kabul edilemez saldırılardan biri de Gebze’de meydana gelmiştir. Gebze Adliyesinde  Zabıt Katibi olarak görevini yapan üyemiz, sanık tarafından darp edilmiştir. Kamu görevlilerinin her gün bir saldırıya maruz kalarak darp edilmesi, hakarete uğraması yada daha ileriye taşınarak hayatını kaybetmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Gebze Adliyesi çalışanı üyemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türk Büro-Sen olarak bu olayı kınıyor, failinin derhal cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu olayın takipçisi olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz.

Türkiye’de kamu çalışanlarına yönelik şiddet çözülmesi gereken temel meselelerden biridir. Bugün artık kamu çalışanları can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmektedirler. Herkes evine akşam sağ salim gidebileceğinden endişelidir.

Salgın günlerinde canlarını ortaya koyarak hizmet üretme gayreti içinde görevini yapan çalışanlarımıza uygulanan şiddet olayları artık kabul edilemez ve katlanılamaz duruma gelmiştir. Şiddet; ağır darp, bıçaklama ve silahlı saldırı gibi ölümle sonuçlanabilecek bir seviyeye çıkmıştır. Kısacası kamu çalışanlarının hayatı her dakika tehlike altındadır.

Bunun için şiddete acil çözümler ve ağır yaptırımlar gereklidir. Çünkü şiddetin durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir.

Örneğin tutuklu yargılama sadece kâğıt üstünde kalmaktadır. Uygulamada pek hayata geçmeyince, şiddet uygulayan elini kolunu sallaya sallaya gezdikçe çözüm olmamaktadır. Kamu hizmeti yürütenlere, eşkıya gibi kamu kurumlarını basanlara bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır. Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir.

Türk Büro-Sen olarak kamu çalışanlarına uygulanana şiddettin en aza indirmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz. Bu vesile ile saldırıda yaralanan arkadaşımıza bir kere daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI