Atatürk

KOCAELİ ŞUBEMİZ 2. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

08 Kasım 2021, Pazartesi | 12:38

Kocaeli Şubemiz 2. Olağan Genel Kurulunu 06.11.2021 tarihinde gerçekleştirdi.

Genel Kurula Genel Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Aslan, Vedat Ulu, MHP MDK Üyesi Selim Çakır, Aydınlar Ocağı Başkanı Süleyman Pekin, Türk Ocakları Kocaeli Şubesi önceki dönem başkanı Yücel Alpay Demir, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi, Konfederasyonumuza bağlı Sendikaların Şube Yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kocaeli Şube Başkanımız Cihat Çoban, “Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm kurumlarımızdaki üyelerimiz ile istişareler yaparak üyelerimizin sıkıntı ve arzularını kurum amirlerine ilettik ve takipçisi olduk; olmaya da devam edeceğiz. Sendikal mücadelemiz insan onuruna yaraşır, asgari geçim ve standardı üzerinde bir ücret alıncaya ve yasaksız demokratik katılımcı bir sendika hakka ulaşıncaya kadar sürecektir” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Aslan, “Bizim hizmet kolumuzda 52 kamu kurumu ve 284 bin kamu çalışanı var. Hizmet kolumuzda çalışanların yarısı kadarı sendika üyesi, yaklaşık 150 bini hiç sendikaya üye olmayan memurlarımız. Hizmet kolumuzda ise Toplu sözleşme ile getirilen %1 barajına takılmayan 6 adet sendika bulunmaktadır. Bu ne anlama geliyor? Ocak ayından itibaren sendika üyelerine ödenmesi gereken 400 lira toplu sözleşme ikramiyesi, toplu sözleşmeye göre %1’lik sınırın altında kalan sendika üyelerine ödenmeyecek. Hormonlu şekilde büyüyen sözde sendika geçmişte yüzde 5 kotasını aşamadıklarından, 2005 yılında dönemin iktidarıyla bu barajı kaldırttılar. Bu kota, belki de sendikacılığı başka yerlere taşıyan birileri için bir önemi olmuş olabilir.

Hizmet kolumuzda Kocaeli’nin yarısı sendikal örgütlenmenin dışında diye düşünüyoruz. Bu arkadaşlarımızı sendikal örgütlenmeye katmamız lazım. Her geçen gün kamu çalışanlarının aleyhine gelişmeler yaşanıyor. Siyasetin kulu olmuş kamu çalışanları profili isteniyor. Biz bir olup emeğimize sahip çıkmalıyız

Toplu Sözleşme ile ilgili sendika kanunu gereği en fazla üyeye sahip sendikalar toplu sözleşmeye katılırlar. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak yetkili sendikamız olmadığı için bir anlamda gözlemci gibi orada bulunuyoruz. Bu yıl ilk defa 3 işçi konfederasyonu asgari ücrette taleplerini ortaklaştırdılar; bir toplu sözleşme ortaya çıktı. Bize göre iyi bir toplu sözleşme yaptılar. Toplu sözleşme başladı; Memur-Sen kamu çalışanından yana olan maddeleri pazarlık konusu yapmadılar. Uzlaşılan maddeleri masada yok saydı. Sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi, YHS çalışanlarından yüksekokul mezunu olanların GİH’e geçirilmesi, 3600 ek gösterge konusu ne olduysa söz verilmiş olmasına rağmen havada bırakıldı. Biz de toplu sözleşme masasından kalktık. Biz kamu çalışanlarının taleplerini duyurmak için o masaya oturduk. Yoksa Memur-Sen ile bir fotoğraf karesinde olmayı bir zül sayarız” dedi.

Konuşmaların ardından Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları için oy kullanma işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak Kocaeli Şube Yönetimimize görevlerinde başarılar dileriz.

 

Yapılan oylama sonucu oluşan liste aşağıdaki gibidir.

Cihat ÇOBAN

Bahattin AKSAKAL

İlknur YİĞİT

Ender KILIÇASLAN

Aziz KÖK

Erhan SEVGİER

Gürdal ERBEK

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI