Atatürk

İSTANBUL 2 NOLU ŞUBEMİZ OLAĞAN GENEL KURULUNU TAMAMLADI

04 Aralık 2021, Cumartesi | 14:23

İstanbul 2 Nolu Şubemiz 7. Olağan Genel Kurulunu 04.12.2021 tarihinde gerçekleştirdi.

Genel Kurula Genel Başkanımız Osman Eksert, İstanbul Şube Başkan ve Yöneticilerimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Genel Başkanımız Osman Eksert konuşmasında Toplu Sözleşme sürecine değindi. Eksert, “Biz toplu sözleşme masasında ortaklaştırdığımız 51 madde üzerinden oldukça sıkı bir pazarlık yaptık. Bu kapsamda bize sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi, YHS çalışanlarından yüksekokul mezunu olanların GİH’e geçirilmesi, aile ve çocuk yardımı ücretlerinin artırılması, 3600 ek göstergenin tüm çalışanlara kademeli olarak yansıtılması konularında söz almamıza rağmen, bu sözler yerine getirilmediği için tepkimizi göstererek masadan kalktık.

 

Yine refah payı ve seyyanen zam talebimizin kabul görmemesi, memura yapılan artışların günümüz ekonomik gerçekleri ile bağdaşmaması sebebiyle masada daha fazla oturmadık. Biz kurulduğumuz günden bu yana memurlarımızın haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele ettik, bu mücadelemizin bundan sonrada aynı kararlılıkla devam edecektir.

EKSERT, EK ZAM TALEBİMİZİ YİNELİYORUZ

“Biz Türkiye Kamu-Sen olarak yetkili olduğumuz 2002- 2008 yılları arasında maaşları %219,58 artırdık, malum sen ise yetkili olduğu 12 yılda memur maaşlarını enflasyona ezdirdi. Biz yetkili olduğumuz yıllarda refah payını kazanım olarak hep aldık. Şimdi ise yenden değerlendirme oranı bile %36 olmuşken memurlarımıza yapılan zam %5+7 yetersizdir. Dövizde yaşanan hareketlenme ve enflasyonun artması maalesef memurlarımızı zor durumda bırakmıştır. Buradan hükümete sesleniyoruz memurlarımıza acilen seyyanen 1000TL zam ve %3 refah payı verilmelidir” dedi.

 

Konuşmaların ardından Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları için oy kullanma işlemine geçildi.

 

Türk Büro-Sen olarak İstanbul 2 Nolu Şube Yönetimimize görevlerinde başarılar dileriz.

 

Yapılan oylama sonucu oluşan liste aşağıdaki gibidir.

Mehmet Akif Ersoy

Gül Topçu

Turan Çelikkanat

Necdet Aydın

İbrahim Par

Ramazan Erdi Karaman

Aykut Uçungan

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI