Atatürk

ANKARA 5 NOLU ŞUBEMİZ OLAĞAN GENEL KURULUNU TAMAMLADI

05 Aralık 2021, Pazar | 14:48

Ankara 5 Nolu Şubemiz 7. Olağan Genel Kurulunu 05.12.2021 tarihinde gerçekleştirdi.

Genel Kurula MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Doğan Köz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Aslan, Kadir Polat, Vedat Ulu, Gürkan Orhan, Ankara Şube Başkan ve Yöneticilerimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Gürkan Orhan’ın yaptığı Genel Kurulda, Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Aslan konuşmasında Toplu Sözleşme sürecine değindi. Aslan “Biz toplu sözleşmede memurlarımızın menfaatleri için 51 maddeyi ortaklaştırarak masaya götürdük. Uzlaştığımız 51 maddeyle ilgili son 3 görüşmede verilen sözler tutulmadı. Bu kapsamda bize sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi, YHS çalışanlarından yüksekokul mezunu olanların GİH’e geçirilmesi, aile ve çocuk yardımı ücretlerinin artırılması, 3600 ek göstergenin tüm çalışanlara kademeli olarak yansıtılması konularında söz almamıza rağmen, bu sözler yerine getirilmediği için tepkimizi göstererek masadan kalktık.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yıllardır maalesef ki ayrımcılığın en çok yaşandığı kurum olmuştur. Umut ediyoruz ki bundan sonra yandaş kayırmacılığı yerine liyakat ve ehliyet kriterleri göz önüne alınacaktır.

Herkesin bildiği üzere son dönemde ekonomik olarak zor zamanlar geçiriyoruz. Kamuda ortalama maaşlar göz önüne alındığında, yine kurda yaşanan oynaklık ve temel gıdadan, barınma ve ulaşım hizmetlerine gelen zamlar düşünüldüğünde memurlarımıza acilen ek zam yapılmalıdır. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak memurlarımıza ve memur emeklilerimize ek zam isteğimizi buradan bir kez daha duyuruyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları için oy kullanma işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak Ankara 5 Nolu Şube Yönetimimize görevlerinde başarılar dileriz.

Yapılan oylama sonucu oluşan liste aşağıdaki gibidir.

Ahmet Akay

Adem Ertürk

Sement Güngör

Erdal Şahin

Fatih Çetin

Mecit Cankat Utku

Mustafa Sacit Korkmaz

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI