Atatürk

KIRIKKALE ŞUBEMİZİN OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15 Kasım 2021, Pazartesi | 15:49

Kırıkkale Şubemizin 7.Olağan Genel Kurulu 14.11.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Olağan Genel Kurula Genel Başkan Yardımcımız Bayram Ali Oymak, Konfederasyonumuza bağlı Sendikaların Kırıkkale Şube Yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Bayram Ali Oymak konuşmasında, “Hem devleti yaşatacağız, hem milletimizin geleceğini düşüneceğiz. Hem de kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini koruyup geliştirme noktasında sendika olarak çalışacağız. Bu duygularla çıktığımız bu yolda 29 yılı geride bıraktık. Çok zorluklar yaşadık, asla yılmadık, emin adımlarla yürümeye devam ettik. Önceki dönemlerde sahip olduğumuz tecrübelere dayanarak 6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerine ortak metinle katıldık.

Memurlarımızın geçmiş yıllara yönelik zararlarının telafi edilmesi için taban aylığa 600 TL seyyanen zam, 2022 yılı için Ocak ayı itibariyle yüzde 21 zam,  yüzde 3 refah payı, 2023 yılı için ise yüzde 17 zam oranı ile yüzde 3’lük refah payı, sözleşmeli çalışanların tamamının kadroya geçirilmesi, Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi, Memur maaşını oluşturan ek ödemelerin emekli keseneğine dahil edilmesi, 3600 ek göstergenin Türkiye Kamu-Sen’in yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda hayata geçirilerek 4 grup ile sınırlandırılmadan, tüm kamu görevlilerine verilmesi, Vergi diliminin yüzde 15’de sabitlenmesi, Aile, çocuk giyim yardımının arttırılması, Enflasyon farkının ise (TÜFE) maaşlara yapılan oransal artışların üzerine çıktığı aydan itibaren ödenmesi, Yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine bayram ikramiyesi ödenmesi, Görevde yükselme sınavlarının düzenli hale getirilmesi ve ilk atamalarda her türlü istismara açık olan sözlü sınav uygulamasının kaldırılması, Temel mali taleplerimizin gerçekleştirilmemesi halinde masadan kalkacağımızı beyan ettik.

Hükümetin 2022 yılı için %5+7, 2023 yılı için %8+6 ücret artışının yetersiz olması ve ne seyyanen zam teklifimizin ne de refah payı talebimizin karşılanmaması, söz verildiği halde sözleşmelilerin kadroya alınmaması, Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmemesi, vergi dilimlerinde düzenleme yapılmaması nedenleri ile masada yer almadık. Biz Türk Büro-Sen olarak hak mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir zorluk bizi yıldıramaz. Seçilecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları için oy kullanma işlemine geçildi.

 

Türk Büro-Sen olarak Kırıkkale Şube Yönetimimize görevlerinde başarılar dileriz.

 

Yapılan oylama sonucu oluşan liste aşağıdaki gibidir.

Sabri Turgut

Şinasi Şaşmaz

Şeref Duruyürek

Ahmet Uğur Pamuk

Kamil Altun

Yüksel Tekeli

Şefik Turgut

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI