Atatürk

ANKARA 14 NOLU ŞUBEMİZİN OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

04 Kasım 2021, Perşembe | 16:14

Ankara 14 Nolu Şubemizin 4. Olağan Genel Kurulu 04.11.2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Olağan Genel Kurula MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Kürşat Türker Ercan, MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Doğan Köz, Genel Başkanımız Osman Eksert, Genel Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Aslan, Bayram Ali Oymak, Kadir Polat, Nebi Yay, Vedat Ulu, Gürkan Orhan, Ankara Şube Başkan ve Yöneticilerimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Hüseyin Aslan’ın yaptığı Genel Kurulda, Genel Başkanımız Osman Eksert konuşmasında Toplu Sözleşme süresine değindi.

Eksert, “Biz toplu sözleşme masasında ortaklaştırdığımız 51 madde üzerinden oldukça sıkı bir pazarlık yaptık. Bu kapsamda bize sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi, YHS çalışanlarından yüksekokul mezunu olanların GİH’e geçirilmesi, aile ve çocuk yardımı ücretlerinin artırılması, 3600 ek göstergenin tüm çalışanlara kademeli olarak yansıtılması konularında söz almamıza rağmen, bu sözler yerine getirilmediği için tepkimizi göstererek masadan kalktık.

Yine refah payı ve seyyanen zam talebimizin kabul görmemesi, memura yapılan artışların günümüz ekonomik gerçekleri ile bağdaşmaması sebebiyle masada daha fazla oturmadık. Biz kurulduğumuz günden bu yana memurlarımızın haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele ettik, bu mücadelemizin bundan sonrada aynı kararlılıkla devam edecektir.

Yine 666 sayılı KHK’nın çıkışı ile ilgili sendikamıza atılmaya çalışan bir iftira var. Biz 666 sayılı KHK’ya karşı iş bırakma eylemi yaparken, bu eyleme katılmayı dahi bırakın katılan arkadaşlarımızı fotoğraflayarak şikayet edenler şimdi 666 sayılı KHK için bizi suçluyorlar. 666 sayılı KHK çıktığında sizin Genel Başkan Yardımcınız Bakan Yardımcısıydı ve sizin haberiniz vardı, ancak buna engel olmak için hiçbir şey yapmadınız. Memurlarımızı yalanlar ile kandıramazsınız. Biz memura hizmet için geldik, elimizden gelen her mücadeleyi de vereceğiz. Bu vesile ile seçilecek tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan ise, “Adalet sistemi ve adalet çalışanları bizim için çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Temel hak ve özgürlükler anayasa ve yasalarla güvence altına alınmıştır. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’da yine bizim hükümet ortağı olduğumuz dönede yasalaşmış ve Sendikalarımız hukuki olarak resmi bir boyut kazanmıştır. Bu yasa ile Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Sendikalar kurularak, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonumuzu oluşturmuştur. Bende Konfederasyonumuza bağlı Türk Eğitim-Sen üyesi olarak, Bizim isimlerimiz farklı olsa da soyadımız Türkiye Kamu-Sen’dir diyorum. Sizler adalet çalışanları olarak, vatandaşlarımızın her daim ihtiyaç duyabileceği bir iş yapıyorsunuz. Yargımız ve yargı çalışanlarımız bizim göz bebeğimizdir. Vatandaşlarımızın haklarının korunması noktasında verdiğiniz mücadelenin yanında bir de özlük haklarınız için Türk Büro-Sen çatısı altında mücadele ediyorsunuz. Mücadelenizden ötürü hepinizi kutluyor, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum, arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları için oy kullanma işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak Ankara 14 Nolu Şube Yönetimimize görevlerinde başarılar dileriz.

Yapılan oylama sonucu oluşan liste aşağıdaki gibidir.

Emrah Coşkun

Özgür Derebaşı

Orhan Efe

Almıla Aksoy

Zekariya Sancak

Aslan Çiçek

Hakan Karşıkaya

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI