Atatürk

CUMHURİYETİMİZİN 98. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

28 Ekim 2021, Perşembe | 10:50

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Cumhuriyetimizin 98. Yılını yayınladığı bir mesajla kutladı.

“İçinden geçmekte olduğumuz bu zor günlerde devletini ve vatanını kaybetmenin ne denli acı sonuçlar doğurduğuna bizzat şahit olurken; “Canları pahasına vatanımızı kurtaran, Cumhuriyetimizi kuran ve koruyan ecdadımızla ve vatan evlatlarımızla ne kadar gurur duysak azdır” diyen Genel Başkan Kahveci,  “Bizlere bu cennet vatanı ve Devletimizi hediye eden İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi. 

Genel Başkan Önder Kahveci yayınladığı mesajda şu satırlara yer verdi;

“Binlerce yıllık devlet tecrübemizden yola çıkarak kültürel birikimimizi de üstüne ekleyerek şekillendirdiğimiz Cumhuriyet rejimi, yüksek ahlaki değer ve niteliklere bağlı, millet egemenliğine dayalı, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten aydınlanmayı esas alan en ideal yönetim biçimidir. 

Acımasız bir işgale karşı destansı bir mücadele ile kahramanca savaşarak milli birliğimizi tesis eden ve bizlere özgürlüğümüzü kazandıran Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki ecdadımızın büyük fedakarlıklarla kurup gelecek nesillere emanet ettiği Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak, bu topraklar üzerinde yaşayan her bireyin en öncelikli görevidir.   

İçinden geçmekte olduğumuz bu zor günlerde devletini ve vatanını kaybetmenin ne denli acı sonuçlar doğurduğuna bizzat şahit oluyor; “Canları pahasına vatanımızı kurtaran, Cumhuriyetimizi kuran ve koruyan ecdadımızla ve vatan evlatlarımızla ne kadar gurur duysak azdır.” diyoruz. 

Bizlere bu cennet vatanı ve Devletimizi hediye eden İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Emanetlerine sahip çıkacağımıza, devletimizi korumak, yaşatmak ve gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakmak için her türlü fedakarlığı göstereceğimize söz veriyoruz.    

Geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan atılım ve başarılarının, bütün zorlu engellerin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğimizle Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıldönümünü kutluyoruz” 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI