Atatürk

ŞUBE BAŞKANLARIMIZ VE İL TEMSİLCİLERİMİZ İLE TELEKONFERANS TOPLANTIMIZIN 4. BÖLÜMÜNÜ YAPTIK 07 Aralık 2020, Pazartesi | 14:35

 

07 Aralık 2020, Pazartesi | 14:35

 

Bilindiği üzere ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü sebebi ile fiziki ortamda bir araya gelemediğimiz Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimiz ile 07.12.2020 tarihinde 4. Grup toplantımızı telekonferans üzerinden gerçekleştirdik.

Toplantıda Genel Başkanımız Osman Eksert, Genel Başkan Yardımcılarımız Hüseyin Aslan, Bayram Ali Oymak, Kadir Polat, Vedat Ulu, Gürkan Orhan ile,  Adana 1, 2  Nolu, Ağrı, Amasya, Ankara Ticaret, Ankara 5 Nolu, Ankara 12 Nolu, Ardahan Artvin, Batman, Çankırı, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Şırnak ve Zonguldak Şube Başkanlarımız ile İl Temsilcilerimiz katıldı.

Genel Başkanımız Osman Eksert, “Hepiniz biliyorsunuz ülke ve dünya olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreci maske, mesafe ve hijyen kuralı ile Allah’ın da izni ile atlatacağız. Bu vesile ile sağlık çalışanlarımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum, Allah bütün hastalarımıza acil şifalar versin” dedi.

Eksert, “bilindiği üzere sözde yetkili ama etkisiz konfederasyon tarafından imzalanan toplu sözleşmeye göre memurlarımıza, 2020 yılı için 4+4, 2021 yılı içinse 3+3 artış kararı alındı. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre yıllık enflasyon %14,03 oldu. Yine bu yıl içerisinde döviz kurları alevlendi, altın fiyatları zirveyi gördü. Enflasyon aldı başını gitti. Ancak memurun aldığı zam ortadadır. Memuru enflasyon karşısında ezdirmeyecek, büyümeden refah payı alabilecek, imza attığı toplu sözleşme ile memurların insanca şartlarda yaşam sürdürebilmesini sağlayacak Konfederasyon Türkiye Kamu-Sen ve ona bağlı Sendikalardır, yani biz.

Biz Sendikacılığa başlarken kendimize koyduğumuz hedeflerden milim sapmadık. Hedefimiz her şart altında memurun hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmekti, bugün de aynı gaye ile memurlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Artık, hedefimiz yetkiyi almak, memurlarımızı bu basiretsiz sendikalardan kurtarmak zorundayız. Mutfaktaki yangından haberi olmadan, toplu sözleşmeye imza atanlar memurun temsilcisi olamaz. Memurlarımız için ek zam hayati önem taşımaktadır. Ek zam talebimizi buradan bir kez daha Hükümete hatırlatıyoruz. Memurlarımıza yapılacak ek zam aynı zamanda esnaf için de can suyu olacaktır.

Ayrıca tekrar hatırlatmalıyım ki, kurum sendikaları ne KPDK’ya ne de Toplu sözleşmeye katılamazlar. Yasa kurum sendikalarına böyle bir hak tanımıyor. Kurum sendikacıları maalesef memurlarımızı kandırıyor. Tüm memurlarımızı, hiçbir yaptırım gücü olmayan kurum sendikaları yerine Türk Büro-Sen ve Türkiye Kamu-Sen çatısı altında birleşmeye davet ediyorum.” Dedi.

Genel Başkanımız Osman Eksert’in konuşmasının ardından Şube Başkanlarımız ve İl Temsilcilerimiz  ile pandemi sürecinde yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI