Atatürk

GELİR UZMANLIĞI SINAVI 23 OCAK 2021’DE YAPILACAK 24 Ekim 2020, Cumartesi | 10:56

 

24 Ekim 2020, Cumartesi | 10:56

 

Bilindiği üzere Sendikamız yıllardır Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda Kurum İçi Uzmanlık Sınavlarının (Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı) açılması için büyük mücadele vermiş olup, son olarak TBMM’ye kanun teklifi verilmesini sağlayarak sınavın açılmasıyla ilgili kanun teklifinin TBMM de kabulünü sağlamıştır.

Yasa teklifinin kabulünün ardından Usul ve Esaslar yayınlanmış olup, Sendikamız sınav tarihlerinin belirlenmesi için bir çok defa Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı bürokratları ile görüşme gerçekleştirmiştir.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, yılbaşına kadar kurum içi özel sınavla 3 bin kadroya atama yapılacağını da duyurmuştur. Bu açıklamaların ardından Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Uzmanlığı Özel Sınavının 23 Ocak 2021 tarihinde yapılacağını, sınav başvurularının ise 30 Kasım ile 18 Aralık 2020 tarihleri arasında alınacağını duyurmuştur.

Sınava gireceklere başarılar diler, en kısa sürede Defterdarlık Uzmanlığı Sınavlarının açılması için Sendikamızın konunun takipçisi olacağını bildiririz.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI