Atatürk

ANKARA 13 NOLU ŞUBEMİZ İLE ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADIK

12 Mayıs 2015, Salı | 11:30

Genel Başkan Yardımcımız Nejla Öksüz 10.05.2015 tarihinde Ankara 13 Nolu Şubemiz tarafından düzenlenen Anneler Günü etkinliğine katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Nejla Öksüz konuşmasına, “Ana olmak zor, özellikle bizim gibi kadın olmanın zor olduğu ülkelerde bunun çok daha zor  olduğunu biliyoruz. Ancak anneliğin dünyanın en büyük, en değerli hazinesine sahip olmak olduğunu, kadını nasıl yücelttiğini, nasıl güzelleştirdiğini de biliyoruz.  Cennet anaların ayağının altındadır diyen yüce Peygamberimiz evlat kokusunun da cennet kokusu olduğunu bildiriyor.  Ne kadar meşakkatli ne kadar zor olursa olsun, hangi kadın bu dünyada cenneti koklamak istemez ki? Büyük önder Atatürk ‘’Kadının en büyük vazifesi, analıktır’’ diyor. Bu vazifeyi büyük bir şevkle üstlenen kadınlarımız, geleceğimiz olan evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak zorunda. Mademki kadına verilen en büyük makam analık, Kadınlarımız her makamın hakkını verdiği gibi  analığın da hakkını verecektir.  Ne ekersen onu biçersin demişler. Öyleyse ektiğimize dikkat etmeliyiz. Çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, hakkı, hukuku, haksızlıklar karşısında susmamayı her şeyden de önemlisi Allahtan başka hiç kimsenin önünde eğilmemeyi öğretmeliyiz”  diyerek başladı.

KADINLARIMIZIN SORUNLARINI TOPLU SÖZLEŞME MASASINA GÖTÜRECEĞİZ

Genel Başkan Yardımcımız Nejla Öksüz konuşmasının devamında, “Sorunlarınızı biliyoruz. Çözümü için elimizden geleceğiz. Sorunları toplu sözleşme masasına götüreceğiz. Çözüm yolu bulmak için her türlü mücadeleyi vereceğiz” diyerek, kadınların acilen çözüme kavuşturulması gereken sorunlarını özetledi:

Toplumuzda kadına yönelik şiddetin her türlüsünün  önlenebilmesi için gerekli olan bütün tedbirlerin ivedilikle alalım.

Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesi’nde yer alan ilkelere uyalım.

Kadıların gelişmesini ve ilerlemesini sağlamak için, özellikle politik, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlar başta olmak üzere bütün alanlarda, erkeklerle eşit olarak insan hakları ve temel özgürlüklerden yararlanmalarını ve bu hakları kullanmalarını sağlayalım.

Kadın istihdamının artırılmasının önündeki engellerin kaldıralım.

Çalışma hayatında evlilik ve özellikle analık sebebiyle kadınlara karşı yapılan olumsuz ayrımı önleyelim.  Kadın anne olduğunda işinden olmasın.

Kadınlarımızın, Devletimizin her kademesinde özellikle karar mekanizmaları içinde görev almasını, kamu hizmetinin hazırlanması ve uygulanmasına katılmasını sağlayalım.

Toplumumuzda kadın ve erkeğin rolleriyle ilgili kalıplaşmış olumsuz kavramları, eğitimin her şeklinden ve kademesinden kaldıralım.

Özellikle kadın ve erkekler arasında ki mevcut eğitim açığını en kısa zamanda kapatılabilmek ve eğitimin her kademesinde kadınların okullaşma oranının artması için ailelere ekonomik ve sosyal destek sağlayarak, kız öğrencilerin okuldan erken ayrılmasını önleyelim.

Anneliği sosyal bir görev olarak kabul edelim ve ailelere, çocukların yetiştirilmesi ve gelişiminde kadın ve erkeğin ortak sorumluluğunu tanıyan ve her durumda çocukların çıkarlarını önde tutan bir anlayışa dayanan aile eğitimi sunalım.

Hamilelik süresince zararlı olduğu kanıtlanan işlerde kadınlara özel koruma sağlayarak, kadının sağlığını ve doğurganlığın koruyalım.
Ücretsiz doğum iznine ayrılan Anneye bu izni süresince maaşının 1/4 oranında maaş ödeyelim.

Kreş ve doğum izni düzenlemelerinin uluslararası normlara uygun hale getirelim.

Özellikle çocuk, hasta, engelli ve yaşlı bakım hizmetlerinin profesyonelce sunulacağı bakım ve rehabilitasyon merkezlerini yaygınlaştıralım.

Bunlar için sadece yasal düzenlemelerin yetmeyeceğini bilen, toplumun tümünde kalıplaşmış bazı olumsuz değer yargılarının da değişmesi gerektiğinin de farkında olan bir emek örgütü olarak daha güzel yarınlar için her platformda mücadele etmeye onların sorunlarını dillendirmeye, kadınlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü Kutlu olsun” dedi.

Anneler Günün etkinliğine Ankara 13 Nolu Şube Başkanımız Abidin Eyvaz, Şube Başkan Yardımcıları ve çok sayıda Şube üyesi hanım katıldı.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI