Atatürk

SGK ÜSKÜDAR MİSAFİRHANESİNİN SATIŞINI DURDURDUK

28 Mart 2013, Perşembe | 10:45

Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu13.09.2012 tarihli toplantısında aldığı bir karar ile makul ve kabul edilebilir hiçbir gerekçe öne sürülmeden Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait İstanbul Üsküdar’da bulunan Misafirhanesinin Özelleştirme İdaresi aracılığı ile satılmasına, o dönemin Kurum Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla Fatih ACAR olmak üzere; 1 Başkan Yardımcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Temsilcisi, Maliye Bakanlığı Temsilcisi ve (İşçi Emeklileri Cemiyeti) Kurumdan Gelir ve Aylık alanların temsilcisi toplam 5 kişinin onayı ile satışına karar verilmişti. O oylamaya bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi yönetim kurulu üyeleri de karşı çıkmıştılar.

Gelişmeler üzerine sendikamız, bu satışın durdurulması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK Yönetimine başvurarak, satışın durdurulmasını talep etmiştir.

Daha sonra yapılan basın açıklamalarıyla da konu kamuoyu gündemine taşınmıştır. Ayrıca sendikamız, satışı engellemek için afişler yaptırarak sosyal güvenlik personelini kurumlarının misafirhanesine sahip çıkmaya davet etmiştir.

Bu gayretlerimiz sonuç vermiş, SGK Üsküdar Sosyal Tesisleri ve Eğitim Merkezi’nin satışı durdurulmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.  

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI