Atatürk

GİB’TE GELİR UZMANLIĞI İÇİN SINAV YOLU GÖRÜNDÜ

04 Mart 2013, Pazartesi | 11:29

MAHKEME, KÖTÜ HAVA ŞARTLARI NEDENİYLE YOLDA MAHSUR KALAN VE GELİR UZMANLIĞI ÖZEL SINAVINA KATILAMAYAN MEMURA EK SINAV HAKKI VERİLMEMESİNİ HUKUKA AYKIRI BULDU.
 
 
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, 18.02.2012 tarihinde yapılan Gelir Uzmanlığı Özel Sınavına katılmaya hak kazanan adaylardan bir kısmı, yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle karayollarının ulaşıma kapanması sonucu yollarda mahsur kalmış ve sınava katılamamıştı.
 
Türk Büro-Sen olarak, GİB Yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde ve yazılı başvurularımızda; ellerinde olmayan zorlayıcı sebeplerden dolayı gelir uzmanlığı özel sınavına katılamayan adaylara ek sınav hakkı verilmesini ve bu kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettik.
 
Ayrıca sınava katılamayan adaylara, kuruma verilmek üzere ek sınav istemlerini içeren örnek dilekçe hazırladık. Sınava katılamayan adayların “ek sınav hakkı” istemlerinin GİB tarafından olumsuz karşılanması üzerine, konunun yargıya taşınmasında üyelerimize hukuki yardımda bulunduk.
 
Sendikamız tarafından sınava katılamayan bir üyemiz adına açmış olduğumuz davada; Ankara 16. İdare Mahkemesi kötü hava şartları nedeniyle yolda mahsur kalan ve sınavına katılamayan üyemize ek sınav hakkı verilmesinin hakkaniyete uygun olacağına hükmederek, dava konusu işlemi iptal etti.
 
 
 
Ankara 16. İdare Mahkemesi’nin kararını görmek için tıklayınız.
 
 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI