Atatürk

YILLIK İZİN KULLANACAK ADALET PERSONELİNİN DİKKATİNE

14 Temmuz 2012, Cumartesi | 11:40

Adalet Bakanlığının 13.02.2012 tarih ve 76/1 sayılı Genelgesinin A/3. maddesinde yer alan; “Yıllık izinlerin en çok üç defada kullanması” ibaresinin iptali için Danıştay’da dava açtık.
 
Adalet Bakanlığının, personelin yıllık izin taleplerinde, yıllık izinlerin en çok üç defada kullandırılması şeklinde bir uygulama başlattığı yönünde Sendikamıza Bakanlık çalışanlarından pek çok şikâyet gelmiştir.
 
Sendikamızca konuyla ilgili olarak, Adalet Bakanlığı’na 20.04.2012 tarihinde bir yazı yazılarak; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yıllık izinlerin en çok kaç defa da kullanılacağı konusunda herhangi bir sınırlamanın olmadığı belirtilerek, yıllık izinlerin en çok üç defada kullandırılması şeklindeki uygulamanın sonlandırılması isteminde bulunulmuştur.
 
Adalet Bakanlığı ise cevabi yazılarında; söz konusu uygulamanın, Bakanlığın 76/1 sayılı Genelgesi ile düzenlendiğini belirterek, başvurumuzu reddetmiştir.
 
Adalet çalışanlarına yıllık izinlerinin en çok üç defada kullandırılması şeklindeki uygulama 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 103. maddesine aykırılık oluşturmaktadır. Şöyle ki;
 
657 sayılı Kanunda yıllık izinlerin amir uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanabileceği düzenlenmiş, yıllık izinlerin kaç sefer de kullanılacağı konusunda ise herhangi bir sınırlama getirilmemiştir.
 
Bu nedenle, Türk Büro-Sen olarak, Adalet Bakanlığının 13.02.2012 tarih ve 76/1 sayılı Genelgesinin A/3. maddesinde yer alan; “Yıllık izinlerin en çok üç defada kullanması” ibaresinin iptali için Danıştay’da dava açtık.
 
Gelişmeler Sendikamızın internet sitesinden duyurulmaya devam edilecektir.
 
 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI