Atatürk

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNDA SKANDAL

26 Ocak 2007, Cuma | 16:42

TÜRKÇE YABANCI DİL OLDU ! HABERİNİZ VARMI?

SSK Başkanlığı’nın resmi web sitesi olan www.ssk.gov.tr adresine girildiğinde SGK’nın sayfası açılıyor. O sayfanın altındaki SSK yazısına tıklanıldığında ana sayfaya girilmiş olunuyor. Veya http://www.ssk.gov.tr/wps/portal bu adrese girilip duyurular linki tıklanarak Duyurular bölümüne girildiğinde (4.haberde) 15.01.2007 tarihli ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı SSK Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı (Devredilen) tarafından yayımlanan ilanda,

“Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı’nca veri yapısını tek bir sistemde toplayan projede personel bilgilerinin girişi için kullanılacak dosyalar aşağıda listelenmiştir” denilmiş olup; ikinci sırada yer alan tablo yapıları karşımıza çıkmaktadır.

Tablo yapıları dosyasında 49 ayrı tablo yer almaktadır. 109 sayfalık dosyanın 10.ve 11. sayfalarında yer alan Yabancı Diller başlıklı 35 nolu tabloda yabancı diller kodu, kısa adı ve adı verilerek sayılmaktadır. Burada yer alan 58 yabancı dil kategorisinde 36. sırada Kürtçe, 54.sırada ise Türkçe yabancı dil kapsamında değerlendirilmiştir.

Halbuki, Anayasamızın 3. maddesinde “Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçe’dir” denilmektedir.

Anayasa hükmüne rağmen, Türkçe’yi Yabancı Dil olarak değerlendirmek, Anayasamıza göre suç değil midir? Günlerce web sitesinde yayımlanan bu duyuruya karşı Cumhuriyet Savcıları harekete geçmelidir.

KÜRTÇE DİLİ OLAN BİR DEVLET KURULDU DA HABERİMİZ Mİ YOK?

Ayrıca memurlara sorulan diller arasında Kürtçe’nin Yabancı Dil olarak listede yer alması ise tam bir hezeyandır. Ne yapılmaya çalışılıyor? Bu yapılan yanlışın amacı ve gayesi nedir?

Öteden beri bölücülerin Kürtçe’nin “Resmi Dil” olarak tanınmasını istemeleri bu duyuru ile bölücülere çanak tutulmuş olmuyor mu? Bir Kürt Devleti kuruldu, Resmi Dili Kürtçe’de bizim haberimiz mi yok?

Türk Devleti üzerinde oynanmaya çalışılan bunca oyuna karşı önce Devlet yöneticileri karşı koyması gerekirken, Devletin bir kurumunun web sayfasında duyurulan bu ilanı nefretle kınarken yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Habere Konu olan tabloyu görmek için burayı tıklayınız.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI